Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας Δράμας "Εφοδος" σας προσκαλούν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στα εγκαίνια της ετήσιας φωτογραφικής έκθεσης.

 

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018

Διαγωνισμός φωτογραφίας σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Δράμας «Έφοδος» με θέμα το «Κρασί»

Διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Δράμας «Έφοδος» Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα το «Κρασί». Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν το κρασί και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο που θα είναι στη διάθεση της διοργάνωσης.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός αυτός να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 23/04/2018 έως 14/05/2018. Η συμμετοχή σας προϋποθέτει πως έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους κατωτέρω όρους συμμετοχής.

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ, η οποία εδρεύει στη Δράμα, έχοντας ως ιδρυτικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με  θέμα "Το Μέγαρο και η Καπναποθήκη Αναστασιάδη στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Δράμας" και αναθέτει στη δημιουργικά δυναμική Φωτογραφική Ομάδα Δράμας «ΕΦΟΔΟΣ» την υλοποίησή του.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να επαναφέρει στο προσκήνιο την, παραμελημένη αλλά κεφαλαιώδη για την ιστορία, αρχιτεκτονική κληρονομιά της Δράμας και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ερεθίσματα για τη διάδοση της φωτογραφικής τέχνης στην Δράμα.

Ως θέμα του πρώτου ετήσιου φωτογραφικού διαγωνισμού επιλέχθηκε να είναι η οικία και η καπναποθήκη του Ιωάννη Αναστασιάδη (1875). Τα δύο κτίρια, καθώς και ο περιβάλλων χώρος, αποτελούν αρχιτεκτονικό σύνολο μοναδικό για την πολεοδομική και αρχιτεκτονική εξέλιξη στην πόλη της Δράμας. Επιπλέον, σχεδιάζεται στο εγγύς μέλλον τα κτίσματα αυτά να αποτελέσουν χώρους προστασίας, διατήρησης αλλά και ανάδειξης της τέχνης της φωτογραφίας, καθώς προορίζονται να επαναλειτουργήσουν ως     εκθεσιακοί χώροι και εστίες πολιτισμού για την πόλη της Δράμας.

 

Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας Δράμας "Εφοδος" σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια της ετήσιας φωτογραφικής έκθεσης

Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας Δράμας "Εφοδος" σας προσκαλούν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια της ετήσιας φωτογραφικής έκθεσης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε κι ο 2ος διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργάνωσε κι υλοποίησε η Φωτογραφική Ομάδα Δράμας "ΕΦΟΔΟΣ", στα πλαίσια συνεργασίας της με τον Δήμο Δράμας. Μέσα από 28 συμμετοχές και 114 μοναδικά έργα, επιλέχθηκαν από ειδική κριτική επιτροπή έμπειρων και διακεκριμένων φωτογράφων (κ.κ. Βιδάκης Κωνσταντίνος, Κοψαχείλης Χρήστος και Σαββόπουλος Αχιλλέας) οι τρείς (3) καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες και θα λάβουν τα βραβεία του διαγωνισμού. Το πρώτο (1ο) βραβείο (300€) απονέμεται στον κ. Χαλβατζή Κωνσταντίνο, το δεύτερο (2ο) βραβείο (200€) στον κ. Ιγνατίου Κωνσταντίνο και το τρίτο (3ο) βραβείο (100€) στον κ. Μιχαηλίδη Γεώργιο. 

Περαιτέρω πληροφορίες για την τελετή απονομής και τον τρόπο διεξαγωγής της θα αναρτηθούν προσεχώς των ημερών στην ιστοσελίδα της "ΕΦΟΔΟΣ" (www.efodos.com). 

Η Φωτογραφική Ομαδα Δράμας "ΕΦΟΔΟΣ" συγχαίρει θερμά τους παραπάνω νικητές, καθώς επίσης και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, και τους ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους στον φετινό διαγωνισμό. Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, χρόνια πολλά, με υγεία και δημιουργικότητα σε κάθε τομέα της ζωής σας! 

Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας Δράμας "Εφοδος" σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.00 στα εγκαίνια της ετήσιας φωτογραφικής έκθεσης

Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Όμιλο Δράμαςe-ΦΟΔ-ος» διοργανώνει για δεύτερη (2η) συνεχόμενη χρονιά Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα «Δράμα, η αρχιτεκτονική που χάνεται». Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της πόλης μας αφενός και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο που θα είναι στη διάθεση του Δήμου. Πρόθεση των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός αυτός να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 1/10/2015 έως 30/11/2015. Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου ο 1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Η Δράμα σήμερα”. O Δήμος Δράμας και η Φωτογραφική Ομάδα της πόλης “e-ΦΟΔ-os”, ευχαριστούν ιδιαιτέρως τους 59 διαγωνιζόμενους, οι οποίοι συμμετείχαν συνολικά με 256 φωτογραφίες τους. Οι τρεις διακριθείσες συμμετοχές είναι οι εξής: κ. Δημήτρης Μακρίδης (1ο βραβείο), κ. Δημήτρης Ουζούνης (2ο βραβείο), κ. Βασίλης Κοβλακάς (3ο βραβείο). Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή, στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Δράμας, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 κι ώρα 11:00π.μ.».

Ημερολογιο

« Σεπτέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30